Tudomány

Ezek nem a földönkívüliek voltak – magyar csillagász figyelmeztetett a veszélyre

Borítókép: Profimedia - illusztráció

Sokan nézték UFO-nak az égi jelenséget, de egészen másról volt szó.

Sokan maradtak fent a Super Bowl miatt, ami európai idő szerint hétfő hajnalban kezdődött. Akik azonban Észak-Franciaország, vagy éppen Dél-Anglia környékén közben rákukkantottak az égre, azok egy nem mindennapi jelenségnek lehettek szemtanúi.

A tárgyat rengetegen nézték UFO-nak, mivel óriási fényességet hagyott maga után. Természetesen nem egy földönkívüli űrhajó érkezett meg a Földre, aminek a roncsait már kutatja a titkosszolgálat, hanem egy kis aszteroida.

 

Érdekesség, hogy EarthSky beszámolója szerint a kis űrszikla mindössze egy méter széles volt, de mégis hatalmas látványosságnak számított. Természetesen ezért is került elő az, hogy az elején néhány X-akták rajongó rögtön a földönkívüliekre gyanakodott.

Kicsi hazánk külön büszke lehet, mivel a Sar2667 elnevezést kapott objektumot a magyarországi Sárneczky Krisztián fedezte fel, néhány órával a várható becsapódása előtt. Figyelembe véve az aszteroida kis méretét, elképesztő, hogy a magyar csillagász azelőtt kiszúrta, mielőtt elérte volna a Föld légkörét.

 

Hiába fejlődik az űrkutatás, ez mindössze csak a hetedik alkalom volt, hogy egy meteort úgy fedeztek fel, mielőtt az becsapódott volna a Földbe. A technika azonban már fejlődött annyit, hogy sokan készítettek videót a látványos égi jelenségről. Ezeket látva nem is csoda, hogy sokan UFO-nak hitték.

Néhány hónappal ezelőtt a csillagászok szintén felfedeztek egy meteort, néhány órával azelőtt, hogy becsapódott volna Kanada felett.


forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top