Politika

Kiderült, mire kért pénzt Orbán a brüsszeli tárgyalásokon

nyugatifeny.hu

A kormányfő szerint a határvédelem a legégetőbb kérdés, mert ezen múlik Európa jövője.

Pénzt kért a brüsszeli tárgyalásokon Orbán Viktor. Nem is akármire. A miniszterelnök meg akarja magasítani a határkerítést.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora összegről van szó. De a Financial Times cikke szerint az Európai Tanács ülésén Orbán azt mondta:

a déli hatánál álló kerítés nem elég magas.

A kormányfő arra kért pénzt, hogy a kerítés magasságát öt méteresre növelhessék. Orbán már korábban szóvá tette, hogy a migráció a brüsszeli tárgyalások fő témája volt.

“A kérdés most már csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik, hogy azonnal cselekedni kell, például a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni, vagy visszavonni. Illetve támogatni kell a tagországokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek, és

megerősítsék a határvédelmüket. Ezen múlik Európa jövője.

– fogalmazott Orbán a közösségi oldalára feltöltött videóban.


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top