Külföld

Rettenetes, ami felénk közelít! Törökország után Grúziát és Romániát is elérte a földrengés, de Szegeden és Békéscsabán is érezni lehetett a föld mozgását

Újabb országokban volt komoly földrengés Fotó: Getty Images
Törökország után újabb földrengések rázták meg a világot: ezúttal ezekben az országokban csapott le.

Még csak most kezdtek meg hazautazni a Törökországba érkező kutyás mentőcsapatok, miután mindent megtettek a földrengés lehetséges életben maradt áldozatainak felkutatásában és mentésében, máris újabb nagy rengések rázták meg a világot.

Előbb két egymást követő földrengést észleltek vasárnap Grúzia nyugati részén.

A Világtudományi Intézet és Nemzeti Szeizmikus Központ nyilatkozata szerint az országban február 12-én helyi idő szerint 12.07-kor 4,4-es erősségű földrengés történt, majd ugyanebben a térségben egy 3,6-es erősségű. A földrengés epicentruma Guria térség Ozurgeti járása volt, ahonnan mindeddig nem számoltak be áldozatokról – írja a Blikk.

De itt még nincs vége, a román Országos Földfizikai Intézet jelentette, hogy helyi idő szerint

hétfőn délután négy óra 58 perckor egy Richter-skála szerint 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát,

Zsilvásárhely környékén, a szerb és a bolgár határtól nem messze,

A mozgást még Kolozsváron is érezni lehetett, ahol az eseményről beszámoló Transtelex szerkesztősége is található: „észleltük, bár a földrengés epicentruma 179 kilométerre volt a várostól”


Az Országos Földfizikai Intézet tájékoztatása szerint a rengés 15 km-es mélységben pattant ki.

A Richter-skála leírása szerint az 5-ös erősségű földrengésnél a szerkezetileg gyenge épületekben már komoly károk is keletkezhetnek.

Észlelőink beszámolója szerint a déli területeken, Szegeden és Békéscsabán is érezni lehetett a rengést – írja az Időkép.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top