Politika

Személyesen paterolta ki a kínai akkumulátorgyártó céget az USA egyik kormányzója

nyugatifeny.hu

Erős szavakkal érvelt, hogy miért nem támogatja a beruházást.

A napokban jelentette be a Ford, hogy a CATL kínai akkumulátorgyártó óriással közösen épít közös gyárat az Egyesült Államokbeli Michiganben. Az ügy nagy felháborodást váltott ki politikusi körökben.

A bejelentés egyébként pont egy igen feszült időszakban érkezett. Az amerikai-kínai kapcsolatok ugyanis jelentős ideje már mélyponton voltak. Ezt még tetőzte az is, hogy a napokban egy kínai katonai felderítő léggömböt szúrtak ki az amerikaiak légterében.

Bár az amerikai autógyártócég kiemelte, hogy

a gyár teljes egészében az ő tulajdonukban lesz,

a kínai cég csak a technológiát adja, erről egyelőre még semmilyen hivatalos megerősítés nem érkezett.

A Ford azzal érvelt maguk mellett, hogy a kínai technológia például gyorsabb töltési időt biztosít az elektromos autókban, gazdaságosabb lesz az járművek gyártása, és több ezer munkahelyet is teremtenek.

Michigan kormányzója hétfői közleményében pozitívan fogadta a beruházást. Gretchen Whitmer úgy fogalmazott:

{H}azahozzuk az elektromos járművek, chipek és akkumulátorok ellátási láncát, és közben több ezer jól fizető munkahelyet teremtünk, és újjáélesztjük államunk minden régióját”.


A tervek azonban nem mindenhol arattak osztatlan sikert. Virginai kormányzója például személyesen akadályozta meg, hogy a gyár ne épüljön meg az államban. Glenn Youngkin még januárban azt mondta,

Úgy éreztük, az a helyes, ha nem támogatjuk a Fordot abban, hogy Kína szálláscsinálója legyen Amerikában“.

A kínai CATL eddig Kínán kívül csak Németországban és Magyarországon kezdett terjeszkedésbe.

(24.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top