Politika

TEK: Polt Péter konvoja teljesen szabályosan parkolt kék villogóval a buszsávban

hvg.hu

A hivatalos indoklás szerint az sem számít, hogy az eset idején hivatalos vagy magánügyben ugrott-e be a legfőbb ügyész a térképboltba.

Belső vizsgálat nem indokolt, minden szabályos volt – közölte a legfőbb ügyész szállításáról és védelméről gondoskodó Terrorelhárítási Központ (TEK), azzal kapcsolatban, hogy egy Polt Pétert szállító autó és annak kísérőkocsija kék villogóval a buszsávban parkolt le Budapest belvárosában, amíg a legfőbb ügyész beugrott egy térképboltba.

Az esetet a HVG fotósa vette észre és dokumentálta február 21-én, az erről szóló cikkünket itt lehet elolvasni:


Népszava kérdésére a TEK az üggyel kapcsolatban azt reagálta, hogy megkülönböztető jelzést használó járművek a buszsávban is legálisan várakozhatnak. A hivatalos indoklás szerint az is mindegy, hogy magán- vagy hivatali ügyben álltak-e meg az autók, hiszen:

Személyvédelmi szempontból nincs jelentősége annak, hogy a védett személy hivatali tevékenységével összefüggő, vagy magánprogram keretében történik a védelem végrehajtása

A hvg.hu a buszsávban villigózva parkoló Polt-konvojról készült képek kapcsán megkereste a Legfőbb Ügyészséget, többek között arról érdeklődtünk, hogy hivatalos ügyben járt-e a boltban Polt Péter. Válaszukban erre nem reagáltak, az autókról viszont azt írták: “ügyészségi gépjármű nem parkolt a jelzett helyszínen. Tájékoztatom továbbá, hogy a legfőbb ügyész személyi védelmét – ennek keretében a közlekedését – a TEK végzi”.

© Veres Viktor


© Veres Viktor

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top