Politika

Navracsics kiírt egy közbeszerzést közbeszerzési tanácsadásra: Tippelj, ki nyerte?

Vajon végül ez az összeg is Mészáros Lőrinc zsebébe vándorol?


Mészáros Lőrinc ügyvédje sok pénzzel járó munkát nyert el

Félmilliárd forint értékű közbeszerzést nyert a Mészáros Lőrinc ügyvédje által tulajdonolt vállalkozás a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumnál. Kertész József Tamás ügyvédi irodája ráadásul egy – nem elírás! – közbeszerzési tanácsadásra vonatkozó közbeszerzést nyert el.


Kertész és Társai Ügyvédi Iroda feladatai közé tartozik az adminisztráció, a szerződésaláírások és azok esetleges módosítása, az ellenőrzési feladatok, valamint a szabálytalansági eljárások teljesítése is. A szerződés mindössze egy évre szól és ötféle feladatok elvégzésére szóló kötelezettségvállalással jár.

A kontraktus megkötése után 470 millió forintra jogosult Kertész ügyvédi irodája, és ezen összeg az adókat még nem is tartalmazza.

A szakértői tanácsadás ezekre a területekre terjed ki

  • Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály (KFF): 120 millió forint
  • Integrált közlekedésfejlesztési operatív program plusz (ikop/ikop plusz): 75 millió forint
  • Környezeti és energiahatékonysági operatív program és a környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (kehop/kehop plusz): 100 millió forint
  • Emberierőforrás-fejlesztési operatív program és az emberi erőforrás fejlesztési operatív program plusz (efop/efop plusz): 150 millió forint
  • Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program és a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (ginop/ginop plusz): 25 millió forint


A Kertész és Társai Ügyvédi Iroda 12 másik ajánlattevőt utasított maga mögé. A vesztes pályázók közül 3 cég nyújtott be fellebbezést, azonban a közbeszerzési dokumentumból nem derül ki, mely cégek jártak el így.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top