Politika

Mi történt? Rendkívüli titkosításokról döntött Lázár János, miután leleplezték, mire készül Tiborcz István

Azonnal intézkedett a miniszter.


Megszüntetné az ÉTDR-t, az elektronikus építéshatósági rendszer nyilvános felületét a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a Válaszonline.

Ismét előkerültek Tiborcz Istvánék

Az ÉTDR felületén keresztül jelenleg bárki hozzáférhet olyan információkhoz, hogy például mire adtak ki építési engedélykérelmet. Így került a képbe Tiborc István is, ugyanis kiderült:


Orbán Viktor vejének köre építheti be Svábhegy területének maradékát.

 

A svábhegyi gyermekkorház területén építkeznének stikában

A lap arról írt, hogy a miniszterelnök vejéhez tartozó körök kaparinthatják meg a területet, ezzel teret adva a volt svábhegyi gyermekkórház telkén egy újabb környezetpusztító beruházásnak. Cikkük megjelenése után Lázár János tárcája közzétett egy jogszabálytervezetet, amely

lehetetlenné tenné, hogy az újságok az építési engedélyekről, döntésekről írhassanak (!)

– hívták fel a figyelmet.

 

A „javaslatot” nem indokolták

Lázárék a cikk megjelenésének napján nyújtották be a módosító javaslatot, amely megszüntetné az elektronikus építéshatósági rendszer nyilvános felületét. A tárca nyúlfarknyi „indoklásából” sem derült ki egyéb, mint hogy

„a tájékoztatási felület megszűnik”.

Amennyiben Lázárék döntése hatályba lép, úgy azzal is számolni kell, hogy a felület teljes tartalma visszamenőlegesen is elérhetetlenné válna. Lényegi indoklást ehhez a „javaslathoz” sem fűztek hozzá.


 

Magyarországon nem számít közügynek

Kiemelték, hogy az építési ügyek szinte mindenhol közügyeknek számítanak, azonban Magyarországon az Orbán-kormány nagy titkolózásba fogott ezen a területen (is). A Lázárék által felszámolt felületen eddig is korlátozott volt a hozzáférés, azonban néhány lényeges dokumentumhoz biztosítottak hozzáférést – eddig.

„A cinizmus minősített esete, hogy a tervezet indoklása mindössze annyi, hogy

a cél a tájékoztató felület megszüntetése”

– jegyezték meg.


(Válaszonline/Facebook nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top