Politika

Varga Judit kiakadt, amiért a közösségi oldalának bejegyzései nem futnak jól, ezért tönkrevágná a Facebookot

Kép forrása: Varga Judit/Facebook

„Önök hisznek a véletlenekben?” – teszi fel a költői kérdést Varga Judit igazságügyi miniszter legújabb Facebook-posztjában, amelyben a Facebookot ostorozza és válaszokat követel a cégtől. Miniszter asszony azt panaszolta el a követőinek, hogy egy hétfői bejegyzése miatt a cég visszavette az elérését.





„Hétfő reggel arról írtam Facebook-bejegyzést, hogy a közösségi média aktivitásnak kiemelt szerepe lehet a 2022-es választás során, hiszen az online platformokon keresztül a politikusok közvetlenül, jelentős számú választóhoz eljutnak. Megjegyeztem továbbá, hogy a konzervatív oldal ugyan sokat fejlődött e téren, de nem dőlhetünk hátra, sok még a teendő.

Láss csodát: ezen bejegyzésem után pár órával a Facebook (annak senki által nem ismert kezelői) előzetes értesítés és indokolás nélkül úgy állította át a hivatalos Facebook fiókommal kapcsolatos algoritmusokat, hogy ezzel a korábbiakhoz képest töredékére (negyedére-ötödére) esett vissza a bejegyzéseim elérése, ami egyet jelent azzal, hogy az általam fontosnak tartott politikai üzenetek is jóval kevesebb emberhez jutnak el ezen a csatornán”

– panaszolja a miniszer, aki szerint ez a gyakorlat „nagyon nincs rendben”.

Bejegyzésében Varga felidézi: azért hozták létre az Igazságügyi Minisztériumban a Digitális Szabadság Bizottságot, hogy minden, az online/digitális térben tapasztalható kérdést, anomáliát megvizsgáljanak és szükség esetén javaslatot tegyenek a jogszabályi környezet megváltoztatására.






 

Bejegyzésében arról is ír, hogy látják, mi történik a világban, szerinte a techcégek mögötti erőcsoportok választásokat döntenek el, ezért nem szabad naivnak lenni, minden eshetőségre fel kell készülni, és átláthatóvá kell tenni ezen globális cégek működését. Hozzátette: várja a Facebook magyarországi kezelőinek magyarázatát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top