Gazdaság

Európa negyedik legolcsóbb helye Magyarország

hvg.hu

Európa legolcsóbbjai közé került a magyar alkohol, de a ruhákat sem sok helyen lehet az itteninél kevesebb pénzért megvenni.






 

Az EU negyedik legolcsóbb állama Magyarország – erre jutott az Eurostat, amikor összehasonlította az országok árszínvonalát. Nálunk csak Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában találtak alacsonyabb árakat.

 

Az alkoholos italok ára Magyarországon az uniós átlag 70 százaléka, ennél olcsóbban csak Romániában és Bulgáriában lehet alkoholt venni. Ez egyébként épp az egyik olyan termék, ahol óriásiak a különbségek az egyes államok között (Írországban például több mint háromszor annyiba kerül egy egység alkohol, mint Bulgáriában), ennek a fő oka az adópolitika.

De nagyon olcsón lehet ruhát is venni Magyarországon. Az itteni áraknál egyedül Bulgáriában találtak alacsonyabbat.

 

Az EU legdrágább országa a felmérés szerint Dánia, ott az árszínvonal meghaladja az uniós átlag 140 százalékát. Mögöttük Luxemburg, illetve Írország következik a sorban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top