Belföld

Hiányszakma lett a közmunkás

Egyre több településen okoz gondot, hogy nincs elég közmunkás. Van olyan falu, ahol a fűkaszálással is vállalkozót kellett megbízni – derül ki az ATV riportjából.

 

 





 

Az érintett polgármesterek szerint a rendszerben van a hiba, a közmunkások ugyanis meglehetősen alulfizetettek.

Siklósnagyfaluban a még megmaradt közmunkások épp az önkormányzat területén termesztett paprikát takarították be, amikor ott jártunk. Ők azt mondták, hogy azért maradtak, mert ez a munka is jó, bár a bér nagyon kevés. A polgármester szerint versenyszféra viszi a szakembereket a közalkalmazottak közül.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra is! Hírek cenzúra nélkül!
 

 

„A szakemberhiány az nem csak nálunk, hanem az egész országban nagy probléma”

– mondta Kosztics József, hozzátéve, hogy el kell gondolkodniuk azon, hogy külsősöket vonnak be azokba a munkákba, amiket eddig közmunkásokkal oldottak meg.

A Nógrád megyei Szügyön valamikor 20 fő közmunkást alkalmaztak, most már csak nyolcan vannak, mert a településen működő üzemek magasabb bért kínálnak.

„Rendkívüli mértékben változott a településüzemeltetés keretében elvégzendő feladatok mennyisége, és ezeket döntően vállalkozásokkal fogjuk ellátni, ami természetesen az önkormányzat költségvetését némileg szűkíti” – magyarázta Markó Antal polgármester.

A polgármesterek azt mondták, hogy a közmunkások foglalkoztatásának nem fog segíteni az sem, hogy a tervek szerint szigorítani kívánják a feltételeket, mert az sok helyen a még megmaradt közmunkásokat is a versenyszférába fogja mozdítani.

 

 

forrás: zoom.hu

 

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top